Eila Kolehmainen

Posted By on tammi 29, 2015 | 0 comments


Pohjois-Pohjanmaalla syntyneenä kävin kouluni Oulussa ja vietin suurimman osan työvuosistani Oulun yliopistossa opettajana, tutkijana ja laboratoriopäällikkönä. Väitöskirjatyöni liittyy MS-potilaiden hormonitoimintojen epätasapainoon, ja se toteutettiin selvittelemällä eläinkoemallein insuliinin ja glukagonin eritystä.

Aktiivisena palstaviljelijänä kiinnostukseni kohteena oli kasveja ja yrttejä, joilla on fysiologisia vaikutuksia. Itä-Suomessa toteutettiin tämäntyyppisten kasvien viljelyyn liittyviä hankkeita, ja niiden myötä tulin tietämään Mikkelin MTT:llä vuosina 1989-2002 toteutetut adaptogeenikasvien viljelyhankkeet. Tulokset julkaistiin Ruusujuuriseminaarina v. 2002. Oli ällistyttävä löydös, että on olemassa kasveja, jotka auttavat elimistöä kestämään psyykkistä ja fyysistä stressiä ja pyrkivät saattamaan sen tasapainotilaan.

Mesacoksen synty

Ruusujuuren siemeniä sain Mikkelin projektien johtajalta Bertalan Galambosilta, ja viljelykokeilu Pohjois- Pohjanmaalla onnistui. Korjuukelpoista juurisatoa voi nostaa vasta 5-6 vuotta siemenen kylvämisen jälkeen, jolloin juureen on muodostunut riittävä määrä adatogeeniseen ominaisuuteen vaikuttavia yhdisteitä. Näin sai alkunsa Mesacos Oy, mikroyritys, jonka ruusujuurituotteet eivät sisällä lisättyjä kemikaaleja.

Mesacoksen kantavana ajatuksena on tukea tuotteidensa avulla yksilön hyvinvointia monimuotoisesti, ”terve mieli terveessä ruumiissa”.

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *