TUOTTEET


Tuotteemme

 

Viljelemme ruusujuuremme Pohjois-Pohjanmaalla syrjäisellä tilalla. Tuotteidemme viljelyyn käytetty ruusujuuren siemen on peräisin Mikkelin MTT:n adaptogeenikasvien viljelytutkimuksesta vv. 1994-2001. Kuivatusta juuresta valmistamme jauheita ja rouheita, joita pakkaamme erilaisiin pakkauksiin ihmisten ja eläinten lisäravinnoksi. Lisäkomponenttina voi olla marja- tai nokkos- tai muita kasvisjauheita.

Tuotteemme sisältävät puhdasta jauhetta kokojuuresta (= juurakosta + hajajuurista) ilman täyteaineita, lisäaineita ja pintakäsittelyaineita tms. Kapselin kuori on gelatiinia (liivatetta) tai vaihtoehtoisesti vegikapseleissa selluloosajohdannaista (HPMC). Tuotteet eivät sisällä laktoosia eikä viljoja.

Ruusujuurivalmisteet ovat erilaisia

Ruusujuuren sisältämien yhdisteiden suhteelliseen osuuteen vaikuttavat mm. kasvin alkuperä (kanta), maaperä ja kasvuolosuhteet. Korjuu- ja käsittelytavat poikkeavat toisistaan samoin kuin kuivattamis- ja uuttamismenetelmät. Lisäksi juurakon ja hajajuurten suhteellinen osuus vaikuttaa lopputuotteeseen: kokonaisflavonoidipitoisuus hajajuurissa on suurempi kuin juurakossa, kun taas juurakko sisältää runsaammin salidrosidia ja rosavineja, joiden suhteen uutteet yleensä vakioidaan.

Juurijauheen vaalea väri kertoo laadusta

  • Nopea korjuu ja käsittelymme mahdollisimman kylmässä ja pienissä erissä varmistaa, ettei halkaistu juurakko tarpeettomasti altistu laatua heikentäville tekijöille (halkaistu juurakko tummuu seisotettaessa) 
  • Käyttämämme nopea prosessointi ja matalat kuivaamislämpötilat takaavat ruusujuuren sisältämien yhdisteiden säilymisen lopputuotteeseen asti (kuivattaminen korkeassa lämpötilassa tummentaa värin ja turvaa mikrobiologista laatua, mutta voi tuhota monia biologisesti tärkeitä yhdisteitä)

Ruusujuuren käyttö

Yksilöiden herkkyys ruusujuuren vaikutuksille vaihtelee suuresti. Käytettävän annoksen suuruus riippuu yksilön fysiologisesta tilasta ja tarpeesta: pienillä annoksilla pitkäaikaisessa käytössä saavutetaan hermostoa tasapainottava vaikutus, kun taas stressistä uupunut saattaa tarvita maksimiannoksen. Myös vaativaan henkiseen ponnistukseen, valvomiseen tai aktiiviliikuntaan ja siitä palautumiseen käytetään suurempia annoksia, ja verenkiertoa tehostava vaikutus alkaa nopeasti.

Ruusujuurituotteiden virkistävä vaikutus alkaa alle puolessa tunnissa, kun ne nautitaan kuumalla vedellä uutettuna tai kapseleina tyhjään vatsaan. Ruuan kanssa nautittaessa vaikutus alkaa hitaammin. Juurijauheena olevista tuotteista saatavat elimistöä tasapainottavat pitkäaikaisvaikutukset ilmenevät hitaammin: säännöllisesti käytettynä siihen voi mennä viikosta jopa kuukausiin.

Luomutasoiset (ei sertifioitu) ruusujuurituotteemme soveltuvat hyvin ikääntyvien hyvinvoinnin tukemiseen. Tuotteet sopivat myös eläimille mm. rauhoittamaan pelko/ahdistuskäyttäytymistä kuten eroahdistus, matkustuspelko ja ilotulitustapahtumat tai toisten eläinten kohtaaminen – samoin myös ikääntyvien lemmikkien virkistykseksi.

Rodisana

Rodisana-ruusujuurijauhevalmiste. Ravintolisä. 11g, gelatiinikapseleissa, 100 kpl /pakkaus (110 mg/kapseli).

Adaptogeeni stressiin liittyvään väsymykseen. Parantaa fyysistä kestävyyttä.

Annostus: Pitkäaikaiseen käyttöön 1-3 kapselia/pv, lyhytaikaiseen tarpeeseen 3-5 kapselia/pv.

25,50 €

RODISTRONG

RodiStrong_800pxRodiStrong-ruusujuurijauhevalmiste. Ravintolisä. 11g, gelatiinikapseleissa, 50 kpl /pakkaus (=220 mg/kapseli).

Auttaa elimistöä sopeutumaan fyysiseen ja psyykkiseen stressiin. Virkistää, vahvistaa, rauhoittaa.

Annostus: Pitkäaikaiseen käyttöön 1-2 kapselia/pv, kerta-annoksena 1-3 kapselia/pv.

25,00 €

VEGI-RODISANA

Vegi_Rodisana_800pxVegi-Rodisana -ruusujuurijauhevalmiste. Ravintolisä. 11g, vegikapseleissa, 100 kpl /pakkaus (=110 mg/kapseli).

Adaptogeeni stressiin liittyvään väsymykseen. Lisää fyysistä kestävyyttä.

Annostus: Pitkäaikaiseen käyttöön 1-3 kapselia/pv, lyhytaikaiseen tarpeeseen 3-5 kapselia/pv.

26,00 €

RODISTRONG VEGI

Rodistrong_VEGI_800pxRodiStrong Vegi -ruusujuurijauhevalmiste. Ravintolisä. 11g, vegikapseleissa, 50 kpl /pakkaus (=220 mg/kapseli).

Auttaa elimistöä sopeutumaan fyysiseen ja psyykkiseen stressiin. Virkistää, vahvistaa, rauhoittaa.

Annostus: Pitkäaikaiseen käyttöön 1-2 kapselia/pv, kerta-annoksena 1-3 kapselia/pv.

25,50 €

ROS-URT-ruusujuuri-nokkosjauhevalmiste

ROS-URT_800px

ROS-URT-ruusujuuri-nokkosjauhevalmiste. Ravintolisä. 16 g gelatiinikapseleissa, 50 kpl/pakkaus: 320 mg/kapseli, jossa 210 mg ruusujuurijauhetta ja 110 mg nokkoslehtijauhetta.

Auttaa elimistöä sopeutumaan psyykkiseen ja fyysiseen stressiin. Virkistää, vahvistaa, rauhoittaa.

Annostus: Kerta-annoksena 1-3 kapselia, pitkäaikaiseen käyttöön 1-2 kapselia /pv ruuan kanssa aamulla tai iltapäivällä. 

26,00€

ROS-NOK

rosnok_800px

ROS-NOK -ruusujuuri-nokkosjauhe. Ravintolisä. 50g (nokkoslehtijauhe 35g, ruusujuurijauhe 15g), pussitettu, n. 2,5 dl, 50 x 1 tl annosta (1 tl sisältää 300 mg ruusujuurta ja 700 mg nokkosta)

Annostus: 1-1½ tl/pv.

Eläimille: 1 tl/ 10 paino-kg /pv tai tarpeen mukaan.

Hinta 440,00€ / kg

22,00 €

Rhodiola rosea ruusujuurivoide 

Rhodiola rosea ruusujuurivoide - ruusujuuriuute kylmäpuristetussa luomu-kookosöljyssä. 40 g.

Anti-age ihovoide kasvoille ja koko keholle. Myös suojaamaan UV-säteilyltä, auringonpolttamiin, palovammoihin. Säilytys valolta suojattuna alle 25 oC.

Ingredients: Cocos nucifera (kookos) cold pressed organic oil, RHIZOMATA ET RADICES RHODIOLAE ROSEAE lipid soluble compounds

17,00€

Mesacos Oy sai "Oivallinen" Oiva-raportin. Pääset katsomaan raporttia täältä: Mesacos_Oy_Oiva-raportti